Waarom voel je je slecht over jezelf?  10 waarschijnlijke redenen erachter

Waarom voel je je slecht over jezelf? 10 waarschijnlijke redenen erachter

We gaan allemaal door stemmingswisselingen en soms voelen we ons gewoon waardeloos over onszelf of de levens die we leiden. Tijdens zo’n fase is men geneigd verdrietig, gestrest of gewoon chagrijnig te zijn en dergelijke gevoelens zijn net zo gewoon als blij of opgewonden zijn. Op zijn zachtst gezegd, ze veranderen altijd. Je moet je echter realiseren dat verdriet of je constant slecht voelen over je leven niet altijd komt omdat je leven eigenlijk verdrietig of verschrikkelijk is, maar het kan te wijten zijn aan verschillende fysiologische en psychologische redenen.

Gerenommeerde voedingsdeskundige Rashi Chowdhary onthulde in haar recente Instagram-video 10 verrassende redenen waarom je je op een bepaalde dag rot voelt.

Bekijk hier de video:

1. Onvoldoende slaap

Slaap is van vitaal belang voor iedereen om zich beter te voelen over alles in het leven. Dus als je de vorige nacht niet goed geslapen hebt, bestaat de kans dat je niet herstelt van de vorige dag en de vermoeidheid meedraagt ​​naar de volgende. Sterker nog, het is geweldig om je Rapid Eye Movement (REM)-cycli in de slaap te krijgen. Tijdens deze slaapfase bewegen je ogen in verschillende richtingen, maar sturen ze geen visuele informatie naar je hersenen. Het activeert de hersenen en verhoogt de hartslag en ademhaling.

2. Constipatie

“Als je niet goed hebt gepoept of erger als je verstopt bent, circuleren de gifstoffen terug in je systeem waardoor je je traag voelt”, zegt Chowdhary in de video. Het is duidelijk dat een heldere maag een trigger is voor een betere dag en een beter humeur.

3. Onregelmatige eetgewoonten

Waarschijnlijk heeft u koolhydraten of te veel dips in uw bloedsuikerspiegel gehad, waardoor u de hele dag chagrijnig en slordig wordt.

4. Instabiele geestelijke gezondheid

Als je wrok, woede en frustratie hebt opgebouwd die je met je meedraagt, bestaat de kans dat deze negatieve emoties je energie opzuigen. Zorg er daarom voor dat u manieren vindt om dergelijke problemen aan te pakken en uw emoties effectief te verwerken.

5. Overdenken

Als je te veel nadenkt, zullen er dagen zijn dat je niet veel hebt gedaan, maar je nog steeds erg uitgeput voelt. Het is omdat wanneer je te veel nadenkt of angstig bent, je hersenen veel energie gebruiken die je lichaam afvoert. Lees een boek of oefen je hobby om je geest af te leiden en te voorkomen dat je te veel nadenkt.

overdenkende bijwerkingen
Denk er niet te veel over na! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Lees ook: Activiteiten van 5 minuten voor zelfcompassie

6. Geen groenten eten

Als je overdag niet genoeg groenten eet, krijg je niet genoeg micronutriënten binnen om je fris en gelukkig te voelen. Dus eet je groenten!

7. Uitdroging

Wist u dat slechts 1 procent daling van uw hydratatieniveau ervoor kan zorgen dat u zich de hele dag lui en slaperig voelt? Het is dus een goed idee, neem dagelijks 2-3 liter water om gehydrateerd en gelukkig te blijven.

8. Eenzaamheid

Als je eenzaam bent, is het moeilijk te verteren en duurt het even voordat je je gevoel zo accepteert. In feite is de tijd om te accepteren veel langer dan om het gevoel te veranderen. Het is echter een grote energievreter en het gevoel van isolatie kan je het gevoel geven dat het leven verschrikkelijk is en dat het niet alleen te maken heeft met fysiek alleen zijn. Emotionele eenzaamheid kan je ook raken.

eenzaamheid
Er is een verschil tussen eenzaam zijn en alleen zijn. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

9. Gebrek aan betekenisvolle relaties

Als je geen diepe, betekenisvolle connecties hebt met mensen of geen authentieke gesprekken voert met jezelf of anderen, kan dit schadelijk zijn voor jou en je leven. “Diepe relaties voeden ons, geven onze zielsenergie en ons leven een doel. Allemaal essentieel om je goed te voelen en beter te leven”, zegt Chowdhary.

10. Ontsteking

Als u zich te laag voelt, heeft u een lichte ontsteking door het eten van bepaalde voedingsmiddelen die uw darmen triggeren, waardoor u zich angstig voelt of overdenkt. Het kan zelfs auto-immuunziekten zoals Hashimotos veroorzaken, die niet gediagnosticeerd kunnen worden.

Houd dus al deze factoren in gedachten als u zich verdrietig voelt om het leven op een positieve manier te ervaren en er het beste van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.