Maand voor acnebewustzijn: waarom je acnebehandeling geen resultaat geeft

Maand voor acnebewustzijn: waarom je acnebehandeling geen resultaat geeft

Weigeren puistjes en puistjes om je gezicht met rust te laten, zelfs na je acnebehandeling? We snappen je, meid. Acne op de huid verdwijnt in veel gevallen niet, hoe hard men ook probeert. Acnemedicatie is niet iets dat u altijd kan helpen. Onnodig te zeggen dat het erg frustrerend is als zelfs iets als laatste redmiddel van medicijnen niet helpt om de huid te zuiveren. Men moet echter weten dat geen acneproducten zullen werken als u bepaalde huidverzorgingszonden begaat.

Health Shots nam contact op met Dr. Gagan Bhatia, natuurgeneeskunde-expert, oprichter, Uniqaya, die verschillende huidverzorgingsfouten opsomde die keer op keer acne veroorzaken.

Blijf uit de buurt van deze 5 fouten bij het volgen van een acnebehandeling:

1. Je hopt van het ene product naar het andere

Over-experimenten kunnen zeer problematisch zijn voor uw huid. Gebruik nooit te veel verschillende soorten producten tegelijk, dit kan de huid irriteren en verdere achteruitgang veroorzaken. Als het om acne gaat, moet je het altijd simpel houden en niet van tijd tot tijd experimenteren. U moet uw bestaande huidverzorgingsroutine voldoende tijd geven om efficiënt te werken.

2. Misschien overdrijf je

“Je moet nooit een huidverzorgingsroutine overdrijven; Of het nu gaat om te veel reinigen, te veel hydrateren of te veel exfoliëren. Acne hebben is een van de tekenen van een aangetaste huid. Daarom moet men voorzichtig zijn en het niet te veel behandelen”, zegt dr. Bhatia.

acne oorzaken
Acne regel nummer 1: Laat ze niet knallen! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

3. Je bent constant je gezicht aan het aanraken of plukken

Vaker wel dan niet, gaat acne meestal vanzelf over. Dit kan alleen als men niet constant het gezicht aanraakt. Als je je puistjes prikt, krabt of plukt, maak je het erger door de bacteriën te verspreiden en krijg je geen goede resultaten.

4. Je levensstijl loopt niet synchroon met je doelen

Dr. Bhatia zegt: “Acne heeft veel te maken met het soort leven dat je leidt. Acnepreventie gaat niet alleen over het gebruik van geschikte producten. Het gaat ook om het handhaven van een bepaald soort levensstijl. Van ervoor zorgen dat uw kussenslopen worden gewassen tot het eten van een uitgebalanceerd dieet, er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat een huidverzorgingsroutine goed werkt. Men moet er ook een punt van maken om gehydrateerd te blijven en goed te slapen.

puistje op het voorhoofd
Uw acnebehandeling werkt alleen synchroon met uw gezonde levensstijl. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Je bent niet consistent met je huidverzorgingsroutine

Er wordt terecht gezegd dat Rome niet op één dag is gebouwd. Om na verloop van tijd resultaten te zien, moet u zeer consistent zijn met wat u kiest om op uw huid aan te brengen. Huidverzorging is een daad van geduld die na verloop van tijd grote voordelen oplevert. Men moet echter goed gemotiveerd zijn om consistent te zijn in deze reis. Ook moet men voldoende tijd geven om de uiteindelijke resultaten te zien en niet ongeduldig zijn met het proces. Goede dingen komen tenslotte aan in opdracht van degenen die wachten.

Als je consequent bent in je voeding, je slaap, je hydratatieniveau, je trainingsregime en een goede huidverzorgingsroutine, is de kans groot dat je binnen de kortste keren wordt beloond met een geweldige huid. Huidverzorging is een regime dat beloont in overeenstemming met uw tijd, toewijding en gewoonten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.