Hier zijn 7 manieren om alleen gelukkig te blijven

Hier zijn 7 manieren om alleen gelukkig te blijven

Verhuizen naar een nieuwe locatie of rouwen om het verlies van een dierbare zijn voorbeelden van situaties waarin iemand zich alleen kan voelen. Eenzaamheid, om welke reden dan ook, kan schadelijk zijn voor uw geestelijke gezondheid. De enige uitweg is proberen gelukkig te blijven. Ja, als iemand onder alle omstandigheden kalm, ontspannen en gelukkig probeert te zijn, kan hij of zij omgaan met emotionele en mentale gezondheid. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je alleen gelukkig kunt blijven. Laten we het samen uitzoeken.

Health Shots nam contact op met Dr. Satish Kumar CR, Consultant-Clinical Psychology, Manipal Hospital Old Airport Road, Bengaluru, om wat gelukshacks te delen. Laten we enkele tips weten over hoe u geluk in uw leven kunt bereiken door een positieve houding aan te nemen.

Als je gewoon wat tijd alleen met jezelf wilt doorbrengen, zullen deze tips je helpen om je minder eenzaam te voelen.

Dus, hier zijn 7 manieren om gelukkig te blijven, zelfs als je alleen bent:

1. Oefen pranayama

Asana’s en pranayama zijn fysieke oefeningen die u kunnen helpen een gezonde geest en lichaam te behouden. “Ze helpen allebei bij het verbeteren van de flexibiliteit en kunnen de immuniteit van het lichaam verbeteren en kunnen positieve effecten en kalmte in de geest brengen”, zegt dr. Kumar. Het is inderdaad aangetoond dat pranayama de focus en concentratie verbetert en tegelijkertijd stress vermindert, wat een echte vijand van geluk is.

manieren om alleen gelukkig te blijven
Je zult zoveel voordelen van Pranayama kunnen plukken als je het dagelijks oefent. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Zelf praten

Naast jezelf gelukkig maken, heeft zelfpraat ook tal van mentale en fysieke voordelen. Door je innerlijke stem te kanaliseren, kun je jezelf en je behoeften beter begrijpen. “Positieve zelfspraak gaat over op een assertieve manier tegen jezelf praten, positieve of assertieve uitspraken over jezelf doen”, zegt dr. Kumar. Terwijl je dit doet, kun je jezelf dingen vertellen als: “Het gaat goed met me”, “Het gaat heel goed met me”, “Ik ben gelukkig” of “Het komt wel goed”.

3. Eet dopamine-verhogende voedingsmiddelen

Ze zeggen dat lekker eten de basis is van echt geluk. En wij zijn het eens! Het consumeren van voedingsmiddelen die het dopaminegehalte verhogen, zal je gelukkig en energiek maken. Consumeer noten, zaden, eiwitten zoals soja, peulvruchten en bonen, melk en zuivelproducten, aardbeien en ieders favoriet, chocolade en koffie, wanneer je een dosis geluk nodig hebt. Deze voedingsmiddelen kunnen de productie van serotonine en dopamine in het lichaam verhogen, waardoor u zich gelukkig voelt.

4. Leef in het heden

“Als je gelukkig wilt zijn, blijf dan niet in het verleden hangen, maak je geen zorgen over de toekomst, maar concentreer je erop volledig in het heden te leven”, schreef auteur Roy T. Bennett. Ja, dames, als je echt alleen gelukkig wilt zijn, moet je stoppen constant aan je toekomst te denken en te plannen. Dit doe je door mindfulness te beoefenen.

“Mindfulness gaat over het ten volle leven in het huidige moment op een niet-oordelende manier”, zegt dr. Kumar. We hebben de neiging om het grootste deel van de tijd in het verleden te leven, wat deprimerend kan zijn. Te veel nadenken over de toekomst kan angst en irritatie veroorzaken. Dus leven in het huidige moment is een gezonde mentale oefening.

manieren om alleen gelukkig te blijven
Je moet het verleden loslaten om naar de toekomst te gaan! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Zelfliefde

Wees je eigen versie van een glimlach, dames! Geef je over aan zelfliefde of zelfcompassie. Dr. Kumar zegt: “Het gaat erom jezelf met respect en liefde te behandelen, omdat we onszelf meestal bekritiseren als er iets misgaat, wat zelfkritiek wordt genoemd, en we opgeven, wat zelfdestructief gedrag wordt genoemd.” Zelfcompassie houdt in dat je er voor jezelf bent en jezelf goed behandelt als er iets misgaat, net zoals we er zouden zijn voor en onze dierbaren behandelen als er iets mis met hen gaat.

6. Neem wat vrije tijd

Een pauze nemen van je normale routine kan je helpen om duidelijkheid in je leven te krijgen. Volgens een studie gepubliceerd door de Amerikaanse Psychologische Vereniging, een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om van het gekwetste gevoel af te komen en je gelukkig te voelen, is tijd en ruimte. Onthoud dat het niet nemen van pauzes later in het leven kan leiden tot stress en depressie. Dus neem een ​​pauze en geniet van wat tijd voor jezelf.

7. Werk aan je doelen

Betekenisvolle en doelgerichte activiteiten, zoals het beoefenen van activiteiten die ons gelukkig maken zonder onze gezondheid aan te tasten, zijn de beste manier om geluk in het leven te bereiken. “Doelgerichte activiteiten kunnen u helpen om activiteiten onder uw controle te krijgen, en zinvolle activiteiten zoals vrijwilligerswerk, anderen helpen, enz., kunnen u helpen om u beter en kalmer te voelen”, zegt dr. Kumar.

manieren om alleen gelukkig te blijven
Focus op je doelen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

Van alle bovenstaande tips word je niet in één dag gelukkig. Ze zullen enige tijd nodig hebben om positiviteit in jezelf op te bouwen en geluk in je wereld te brengen. Probeer deze adviezen regelmatig op te volgen en geniet van elke fase van je leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.