6 ondergewaardeerde superfoods die wonderen kunnen doen voor je algehele gezondheid

6 ondergewaardeerde superfoods die wonderen kunnen doen voor je algehele gezondheid

In de afgelopen jaren zijn mensen zich steeds meer bewust geworden van wat ze consumeren, terwijl ze proberen te begrijpen wat het voedsel dat ze eten met hun lichaam doet. Deze paradigmaverschuiving heeft plaatsgevonden omdat mensen zich nu hebben gerealiseerd dat voedsel een directe impact heeft op onze mentale en fysieke gezondheid. Dus als u ook gezondheidsbewust bent, kunt u superfoods proberen, dit zijn hapklare verbruiksartikelen boordevol geconcentreerde doses vitamines en mineralen. Zoals de naam al doet vermoeden, helpen ze ons onze algehele gezondheid te verbeteren.

De lijst met superfoods is enorm en soms maakt het het verwarrend om uit deze superfoods te kiezen terwijl ze hun voeding en de totale calorie-inname op een dag in de gaten houden. Hoewel elke superfood een bepaalde hoeveelheid goedheid heeft, worden de meeste vergeten of niet echt gewaardeerd omdat hun voordelen niet bij iedereen bekend zijn.

Daarom zetten we 6 ondergewaardeerde superfoods op een rij die wonderen voor je kunnen doen:

1. Muskmeloenzaden

De sappige vrucht heeft een zoete smaak, die je niet alleen in de zomer gehydrateerd houdt, maar ook verfrissend is. Het is een goed alternatief voor tussendoortjes tijdens het afvallen. Net als de vrucht hebben de zaden tal van voordelen. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C, E, K, niacine, zink en magnesium.

zaden superfoods
Je kunt van zaden snoepen. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

“Regelmatig gebruik van deze zaden helpt bij het verlagen van de bloeddruk, waardoor het hart ook gezond wordt. Calcium en eiwit in deze zaden maken de botten en nagels gezond, verbeteren de darmmobiliteit en verlagen de zuurgraad. Het kan worden gemengd met water en muntblaadjes om de zomer koeler te maken. Het helpt ook bij het bestrijden van angst en stress, “vertelde Rashi Chahal, voedingsdeskundige, Rosewalk Healthcare, aan Health Shots.

2 Waterkastanjes

Ook wel genoemd singhara, het is een niet-zetmeelrijke, watergroente die grote hoeveelheden voedingsvezels, kalium, mangaan, vitamine B6, riboflavine en koper bevat. Vitamine B6 helpt om normale hoeveelheden eiwitten (aminozuren) in uw bloed te behouden, wat resulteert in een versterking van het immuunsysteem en helpt infecties beter te bestrijden.

In de Ayurveda wordt gezegd dat 1 lepel singharameel met warm water verlichting kan geven bij astma. Bovendien kan het mengen van 1 lepel bloem met citroensap het eczeem helpen genezen.

Lees ook: 5 redenen waarom superfoods in je dieet moeten zitten

3. Sattu

Het geroosterde grammeel geeft direct energie en is een zeer goede bron van vegetarische eiwitten. “Sattu verbetert de stofwisseling en helpt je extra calorieën te verbranden. Het levert veel vezels, meestal onoplosbare vezels, wat goed is voor de darmen en helpt bij het reinigen en ontgiften van het lichaam. Het verlicht ook een branderig gevoel en prikkelbaarheid in de maag, “voegde Chahal eraan toe.

4. Amla

Amla was namelijk een van de weinigen die de superfoodlijst bereikte. Het zit boordevol geconcentreerde hoeveelheden vitamine C, die als een opruimer werkt tegen infecties in ons lichaam. Het verhoogt onze immuniteit door verschillende virussen, verkoudheid, hoest en griep op afstand te houden. Het helpt de opname van ijzer en calcium uit voedsel te verbeteren. Amla bevat ook chroom, een micronutriënt die de insulinesecretie helpt verbeteren en helpt bij het handhaven van een regelmatige bloedsuikerspiegel.

winters
Amla is een Ayurvedisch ingrediënt dat meerdere voordelen heeft voor je gezondheid en haar! Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Pinda’s

De knapperige en aromatische noten zijn altijd al een essentieel onderdeel geweest van de Indiase keuken. Maar in de loop der jaren is het min of meer uit onze keukens verdwenen. Pinda’s bevatten veel goede vetten en zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het is ook een goede bron van calciumfosfor en B-vitamines. Kleine hoeveelheden pinda’s kunnen uw eetlust beteugelen en de bloedsuikerspiegel reguleren.

6. Versterkt zout

Overstappen op een verrijkt zout van gewoon zout met de juiste verbindingen, zoals het broodnodige zink, is een goede keuze. Zink helpt bij het bestrijden van luchtweginfecties en helpt ook de algehele immuniteit te verbeteren door ontstekingen of infecties in het lichaam te bestrijden.

Dus welke superfoods heb je al aan je dieet toegevoegd?

Leave a Reply

Your email address will not be published.