5 regels die u nooit mag overtreden om de vruchten van Jamun te plukken

5 regels die u nooit mag overtreden om de vruchten van Jamun te plukken

Mensen wachten reikhalzend op Jamun, het beste genot van het regenseizoen. Jamun, ook wel Java Pruim genoemd, zit niet alleen boordevol voedingsstoffen, maar is ook de favoriete vrucht van kinderen. Welnu, onze jeugdherinneringen aan het eten van Jamun bewonderen onze paarsgekleurde tongen na het eten ervan. Deze vrucht is een goede bron van veel belangrijke voedingsstoffen, zozeer zelfs dat de voordelen van Jamun het een superfood maken. Maar mijn moeder somt haar altijd een merkwaardige reeks instructies op als we tijdens het moessonseizoen naar Jamun gaan. Dit heeft me altijd doen afvragen of die regels er echt toe doen bij het eten van Jamun of dat ze gewoon het verhaal van een andere verloskundige zijn.

Voordat we beginnen met de juiste manier om het te eten, zijn er enkele geweldige voordelen van jamun:

  1. Jamun is effectief in het verhogen van hemoglobine, waardoor het een perfecte vrucht is voor vrouwen en mensen die lijden aan bloedarmoede.
  2. Jamun kan je hart gezond en sterk houden.
  3. Het eten ervan kan de spijsvertering bevorderen en constipatie verlichten.
  4. Van Jamun is ook bekend dat het helpt bij het afvallen.
  5. Vanwege het uitstekende gehalte aan antioxidanten is jamun geweldig voor de huid.

Deze levendige paarse bessen zijn een schat aan voedingsstoffen, maar soms door gebrek aan informatie kan deze vrucht je gezondheid negatief beïnvloeden. Daarom moeten we de juiste manier en het juiste moment kennen om het te eten.

Als je net zoveel van jamun houdt als wij, hebben de volgende dingen je speciale aandacht nodig:

1. Drink nooit water na het eten van jamun

Mijn moeder heeft ons altijd gevraagd om direct na het eten van jamun het drinken van water uit te stellen. Omdat het drinken van water direct na het eten van jamun veel gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Problemen zoals diarree en indigestie kunnen optreden als men jamun bijvult met water. Het is raadzaam om pas 30 tot 40 minuten na het eten water te drinken.

gezondheidsvoordelen van jamun
Probeer de goede oude jamun voor een betere gezondheid. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

2. Eet Jamun niet op een lege maag

Jamun eten op een lege maag kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Aan de andere kant is jamun zuur van smaak, dus het eten van jamun op een lege maag kan problemen veroorzaken zoals zuurgraad, maagpijn en irritatie. Jamun helpt ook bij de spijsvertering, dus het is beter om ze alleen te consumeren na het eten van voedsel.

3. Vermijd kurkuma

Poonam Duneja, directeur van Nutrify by Poonam Diet and Wellness Clinic and Academy, raadt ten sterkste af om direct na het nuttigen van jamun iets te eten met kurkuma erin. Jamun en kurkuma gaan niet goed samen en kunnen met het lichaam reageren en irritatie in je maag veroorzaken. Daarom is het raadzaam om elk voedsel met kurkuma erin te consumeren ten minste 30 minuten na het eten van jamun.

4. Zeg nee tegen melk

Melk drinken of zuivelproducten eten direct na het eten van jamun is een grote nee. Duneja zegt: “Het drinken van melk direct na het eten van jamun kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals gas, indigestie en maagpijn.

schadelijke melkcombinatie
Om de vruchten van jamun te plukken, mag je nooit melk drinken direct na het eten ervan. Afbeelding met dank aan: Shutterstock

5. Houd de augurk weg

De meeste mensen knabbelen graag aan augurken met hun eten. Maar dat is niet het geval met jamun. Augurken kunnen ook slecht reageren op jamun en maaggerelateerde problemen veroorzaken.

Wat is het juiste moment om jamun te eten om er volledig van te profiteren?

Als we het hebben over het juiste moment om jamun te eten, kun je het op elk moment van de dag eten, maar niet op een lege maag. De voorkeurstijd om op jamun te eten is na de maaltijd. Het zal je metabolisme helpen versnellen en ook helpen bij een gemakkelijke vertering van voedsel. Vergeet niet om jamun-zaden te bewaren en te verpoederen, want ze zijn een krachtig middel tegen diabetes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.